Mehmet Fatih Hanoğlu

Mehmet Fatih Hanoğlu

1981 Yılında Hatay’ın Antakya ilçesinde doğdu. Doğduğu günden yükseköğrenimine kadar da Antakya’da yaşadı. Çocukluğundaki en büyük şanslarından biri gezmeyi seven ebeveynleriydi. Henüz çok küçükken on binlerce kilometre seyahat etmişti. Tüm ülkeyi lise yıllarında tamamen gezme fırsatı elde etmişti. Yükseköğrenime başladığında bu alışkanlığına da devam etti. Yurt dışına doğru açıldı. Bu seyahatleri arasında sürekli okumaya, öğrenmeye devam edebilmek için farklı üniversitelerde onlarca eğitime katıldı. Hayatı bu nedenle bir öğrenme yolculuğu olarak gördüğünü söylemektedir.

Dilbilim, bilim ve felsefeye açılan kapısı oldu. Her ne kadar farklı bölümler okumuş olsa da bilimsel bakış açısını dilbilimine borçlu olduğunu söylemektedir. İlk yıllarda Türk dil bilimi ile ilgilendi. Daha sonraları ise İngiliz ve Amerikan dil bilimine merak sardı. Bu merakına 2007 yıllarında uygulamalı dilbilim alanları; psikodilbilim, nörodilbilim, adlidilbilim dalları eklendi. Bu alanlarda da eğitimler alarak kendini uzmanlaştırmaya ve daha ileriye taşımaya çalıştı. İnsanı ve insana özgü her şeyi merak ediyordu. Antropoloji üzerine eğildi. 2008 yıllarında Hipnoz ile tanıştı. İlk önceleri sadece hipnozun dili ile ilgilenirken daha sonra kendini bu konuda eğitimden eğitime giderken buldu. 2009 yılında bu merakla masalların altındaki gizli anlamları incelemeye ve bu konuda yayınlar vermeye başladı. Eğitimde hikaye anlatıcılığı ile tanıştı. Bu arada binlerce seminere, panele, konferansa konuşmacı olarak katıldı. 2018 yıllarına kadar emniyetten cezaevlerine, üniversitelerden sivil toplum örgütlerine, özel okullardan dershanelere çok farklı konularda eğitimler düzenledi. 

2012-2016 yılları arasında beş yüzün üzerine makaleyi çeşitli gazetelerde köşe yazarı olarak yayımladı. Bu yayınlara ek olarak bir öykü, bir roman bir de bilimsel derleme kitabı yayımladı. Basın ceniyetine katıldı. Bu yıllarda uluslararası akademik bir dergi olan Ressjournal ortaya çıktı.

Hayatı sadece bilimden ibaret de görmediğini her seminerinde söyleyen Mehmet Fatih Hanoğlu, aynı zamanda birçok sanat ve spor dalları ile ilgilendi. 

Bu konudaki tek bilgimiz hala hayatının satırlarını yazmaya devam ettiğidir. Amacının ise insanlık öyküsüne katkı sağlamak olduğunu özetler.

DEVAM EDEN PROFESYONEL İŞLER

1- RESS ENSTİTÜSÜ® KURUCU

2- RESS JOURNAL KURUCU

3- AF TERAPİ DERNEĞİ BAŞKAN YARDIMCISI

4- HATAY BASIN VE GAZETECİLER CEMİYETİ BAŞKAN YARDIMCISI

5- ULUSLARARASI KALİTE KOÇLUK VE GİRİŞİMCİLİK DERNEĞİ DENETİM BAŞKANI

6- ROTA BİLİM ARAŞTIRMA VE GELİŞTİRME DERNEĞİ BAŞKAN YARDIMCISI

SONLANAN PROJELER

1- HANOĞLU ÖZEL EĞİTİM VE DANIŞMANLIK LTD ŞTİ KURUCU

2- ROTA KARİYER EĞİTİM VE DANIŞMANLIK ŞTİ KURUCU

3- HEDD BAŞKANLIĞI

4- ÇOĞUL ÇOCUKLAR DERNEĞİ BAŞKAN YARDIMCILIĞI

5- ADLEV EĞİTMENLİĞİ

6- ANTAKYA PROFESYONEL DANIŞMANLIK KURUMU KURUCUSU