Ata Türker

Ata Türker

Aslen Kocaeli’li olan Ata Türker 1956 yılında Karaman’da doğdu. Babasının görevi nedeniyle, ilk ve orta öğrenimini ülkenin değişik bölgelerinde tamamladı. Sıkıntılı bir ilk gençlik dönemi geçirdikten ve ailevi sebeplerden dolayı dört yıl kadar sokaklarda yaşadıktan sonra hayatını düzene koyarak ticarete atıldı. Yarım kalan eğitimini ileri yaşlarda, İzmit Açık Lisesi’ni bitirerek ve Anadolu Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde üç yıl kadar okuyarak sürdürdü ama tamamlayamadı.

Sokaklarda yaşarken günlük tutmaya başladı. Daha sonra şiirler ve denemeler kaleme aldı. 1993 yılından beri disiplinle yazmayı sürdüren Ata TÜRKER’in sosyal içerikli ilk romanı "TANRININ ÇOCUKLARI" Gendaş Kültür tarafından Aralık 2000'de, öykü kitabı “Zor Karar“ ve ikinci romanı “Pişmanlık” 2002 yılında Broy Yayınevince paylaşıma açıldı. Daha sonra bu eserlerin yeni baskıları, değişik yayınevinden yapıldı.

GÖNEN 2002 Ömer Seyfettin Öykü Ödülü, 2003 Samim Kocagöz Öykü Ödülü, BEKSAV Edebiyat Ödülü kazandı. Demokrat Gazetesi, Eski Dergisi, Ağır ol Bay Düzyazı, Beşparmak Dergisi, Güzel Yazılar, Varlık Dergisi gibi sürekli yayınlarda hikâyeleri ve şiirleri çıktı. Yapı Kredi Yayınlar’ının 2001 yılında yayınlanan ”Tanzimattan BugüneEedebiyatçılar Ansiklopedisi”, ve yine,üç ciltlik, “Türkiye yazarlar ansiklopedisi,” nde, daha sonra İhsan Işık tarafından yayınlanan12 ciltlik “Yazarlar Ansiklopedisi” başlıklı almanaklarda özgeçmişi yer aldı.

GEBZE GESİAD Derneği tarafından “2000 Yılının Kültür Adamı” seçilen Ata TÜRKER evli ve iki çocuk babasıdır.