Erdoğan Ekiner

Erdoğan Ekiner

Eskişehir'de doğdu. Eskişehir Atatürk Lisesi'ni bitirdi. Bir ara adı değiştirilmiş olan Anadolu Üniversitesi'nin İletişim Fakültesi'nden gecikmeli olarak 1985 yılında mezun oldu. 

Öğrencilik yıllarında bazı sinema filmlerinde 'stajyer asistan' olarak kısa bir süre çalıştı. Yarım kalan sinema serüveni sonrasında ; dünya görüşü ve düşüncelerinedeniyle baskılar, gözaltılar yaşayarak İstanbul'dan koptu.

Bir televizyon kanalında ''Şiirin Güncesi'' adlı, haftada bir gün yayınlanan bir televizyon programına metin yazarı, sunucu ve yönetmen olarak imza attı. Yerel bir gazetede ''Akşam Laflamaları'' başlığıyla mizahi köşe yazıları yazdı. Daha sonra başka bir gazetede yazar ve muhabir olarak çalıştı. İşsiz kaldığı dönemlerde kimi zaman içinde ağır işler de dahil olmak üzere farklı işlerde çalıştı. Uzunca süreler işsiz kaldığı da oldu... 'Ekiner ' ismi başlangıçta onun yazı ve şiirlerinde kullandığı 'müstear' yani takma adıydı.

Ekiner'in şiirleri, Varlık, Damar, İnsancıl, Çağdaş Türk Dili, Karşı, Evrensel Kültür, Kıyı, Kopuş, Gerçek Sanat, Dünya Kitap, Tavır gibi birçok sanat ve edebiyat dergilerinde yayımlandı. 1994 yılında ilk şiir kitabı 'Yaşadıkça' ve 1995 yılında 'Sıradaki' adlı şiir kitapları Karşı yayınları tarafından basıldı. Daha sonra ilk kitaptan bazı şiirler, ikinci kitaba eklenerek 'SIRADAKİ/DÖNECEĞİM BİR GÜN' adıyla ikinci ve üçüncü baskılar yapıldı.

'ZAMANIN ÖRSELENMİŞ AYNASINDAN' adlı kitabında yer alan şiirleri 2000 yılında Mülkiyeliler Birliği Vakfı Şinasi Özdenoğlu Şiir Yarışması Birincilik Ödülü'ne ardından 2002 yılında Kocaeli YTüksek Öğretim derneği Ruşen hakkı Şiir yarışması Seçici Kurul Özel Ödülü'ne değer görüldü.

Şairin fotoğraf ödülleri ve yayımlanmış öykülerinin yanı sıra yazıları da bulunmaktadır.