Ertuğrul Buğrahan

Ertuğrul Buğrahan

Ertuğrul Buğrahan 28 Haziran 1983 yılında Lefkoşa’nın Kumsal semtinde doğdu. İlkokul eğitimini Şht. Tuncer İlkokulu’nda tamamladıktan sonra Kolej sınavını başarıyla kazanarak Bayraktar Türk Maarif koleji’ne girmeyi hak kazandıktan sonra lise eğitiminide Türk Maarif Koleji’nde tamamladı. 2006 yılında Wolverhampton Üniversitesi’nin İşletme fakültesinden mezun olduktan sonra yarı zamanlı olarak Ofis Yöneticisi pozisyonunda Spurgeon vakfında çalıştı ve eş zamanlı olarak Wolverhampton Üniversitesi Öğrenci Birliğinde 1 senelik zaman zarfında Uluslararası Öğrenci Temsilcisi görevinde Komite Üyeliği yaptı.

2007 yılının Haziran ayında Kıbrıs’a geri dönüş yaptı ve Yakın Doğu Bankası’nda 3 aylık bir dönemde İç Denetim Birimi’nde görev aldı.

16 Aralık 2007 tarihinde Vatani görevini tamamlamak için 1 yıl süreyle Güvenlik Kuvvetleri’ne katılmış ve yapılan tercümanlık sınavını başarıyla kazanarak askerlik görevini tercüman olarak tamamlamıştır.

Akabinde 3 Mart 2009 yılında Yakın Doğu Bank Ltd.’de Denetçi yardımcısı olarak göreve başlamış ve 30 Ocak 2012 tarihinde Müfettiş ünvanına yükselerek Teftiş Kurulu Başkanlığı’nda terfi almasını takriben, 15 Şubat 2013 tarihinden sonra Risk Birimi’nin başına atanmış ve hala bu görevi yürütmektedir. İş kariyerinin yanı sıra Şubat 2015 döneminden beridir Diyalog gazetesinde ekonomi ve finans alanında köşe yazarlığı yapmaktadır.

Ertuğrul Buğrahan Banka içinde kurumsal etkinliğin artırılması ve yükümlülüklerin yerine getirilmesi amacı ile kurulan Komitlerde üyelik görevlerini sürdürmektedir. Üye olduğu komiteler arasında Risk Değerlendirme & Uyum Komtesi, Aktif-Pasif komitesi, İç Sistemler komiteleri yer almaktadır.

İngilizce ve Türkçe lisanlarına çok iyi derecede yazılı ve sözlü olarak vakıf olan Ertuğrul Buğrahan çok sayıda Bilgi güvenliği, Basel II perspektifleri, Risk Yönetimi, Uluslararası Denetim Standartları, Piyasa Riski, Aktif-Pasif Yönetimi, Sürdürülebilir kapsamda krediler, Risk bilgi sistemi, Temel Düzeyde şirket bilançoları analizi, Altın ve türev ürünler, Hazine ve Türev ürünler, Mali Suçlarla Mücadele, Likidite Riski yönetimi, Operasyonel Risk yönetimi, Stratejik Aktif-Pasif yönetimi ve benzeri konularda seminer ve eğitimlere katılmış ve sertifika almıştır.