Fırat Çapkın

Fırat Çapkın

1976 yılında İstanbul’da doğdu. Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler-Sosyoloji bölümünü bitirdi. Kariyer yolculuğuna çok uluslu bir Amerikan şirketi olan Xerox’ta başladı. Saha satış deneyimlerini, sıcak satış tecrübelerini edinmekle birlikte, satışın ve satış yönetiminin incelikleriyle tanıştı. Satış konusunda uygulamalı eğitimler aldı.

Askerlik görevinin ardından, yine çok uluslu olan Danimarka ortaklı bir şirkette sırasıyla satış uzmanı, satış şefliği ve satış müdürlüğünün yanı sıra dünyanın en iyi ve en ünlü yönetim gurularından Prof. Dr. Ichak Kalderon ADIZES ile tanışma ve çalışma fırsatını yakaladı. Türkiye’nin en büyük şirketlerinin sahiplerinin ve üst düzey yöneticilerinin katıldığı konferansları ve ekipleri yönetti. 2004 yılı itibariyle yönetim-yeniden yapılanma-organizasyonel değişim konularında yönetim danışmanlığı, şirket yöneticilerine birebir eğitimler ve koçluk; tekstil, otomotiv, turizm, inşaat, bilgi-işlem, telekomünikasyon, çağrı merkezleri, perakende, dayanıklı tüketim ürünleri, lojistik, toplu taşımacılık, beyaz eşya ve uluslararası denetim kuruluşlarına yönetim, pazarlama, satış, müzakere ve organizasyonel değişim konularında 60.000 kişiye eğitimler, 95 şirkete danışmanlık hizmetleri verdi.

Birçok dergide yayınlanmış 15’in üzerinde makalesi bulunan ÇAPKIN, 2005-2011 yılları arasında dünya devlerinden biri olan TÜV SÜD AG’nin pazarlama direktörlüğünü ve danışmanlığını yaparak, Türkiye’ye kazandırılmış olan TÜVTÜRK Araç Muayene İstasyonları projesinde görev aldı.

Yine TÜV SÜD Grubu ile beraber tekstil ve sistem denetim bölümlerinin re-organizasyon çalışmalarını yönetti. Ayrıca, eğitim grubunun kurulmasında yönetim kuruluna danışmanlık yaptı. Tüm bu projelerde kar/zarar, bütçe, ekiplerin kurgulanması ve yönetimi gibi kritik çalışmaları yürüttü. Grup adına Almanya, Doğu Avrupa, Hindistan, Bangladeş, Azerbaycan, Gürcistan gibi ülkelerde İngilizce ve Rusça eğitimler verdi.

Öğrenmeyi ve bildiklerini öğretmeyi motto olarak benimseyen ÇAPKIN; MASTERS Training International ile eğitim proje ortaklığını sürdürmektedir.

Özel uçak pilotu lisansına sahip olan ÇAPKIN, sanayi odasının ilk 1000 listesine yer alan 4 şirketin yönetim kurullarına danışmanlık yapmakta, İngilizce, Rusça bilmekte, temel düzeyde Yunanca konuşabilmekte; akordeon, bateri, buzuki çalmakta, Afrika Davulları ve Çerkez Kamaları koleksiyonu sahibidir.